OVER DHARMA GAMES


Vandaag de dag is het niet meer zo eenvoudig om de huidige generatie dezelfde boodschap mee te geven. Kinderen zijn druk bezig met allerlei zaken en het is lastig hun aandacht te krijgen voor belangrijke levenslessen, terwijl daar wel behoefte aan is.


Dharma Games is daarom begonnen met het ontwikkelen van Dharma Games, met als doel kennis te maken met de filosofie van het Hindoeïsme, de Dharma.
Centraal hierin staan de personages, die een manifestatie zijn van belangrijke normen en waarden binnen het Hindoeïsme.


Dharma Games wilt algemene kennis over het Hindoeïsme delen en streeft bewustwording over belangrijke thema’s na. Saamhorigheid, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen en balans met je omgeving, zijn eigenschappen die in de huidige maatschappij nodig zijn. Kinderen kunnen op een laagdrempelige en speelse manier van jongs af aan leren over wie de devi’s en devta’s zijn en welke boodschap zij meegeven.


De karakters van Dharma Games zijn bewust ontwikkeld in de vorm van een kind, zodat kinderen zich makkelijker kunnen identificeren met de personages.

In ieder mens zit een Ram, maar ook een Raavan. Een Krishna maar ook een Kali. Kinderen leren dat het niet erg is om bepaalde eigenschappen te hebben, want de personages hebben dit ook.

Er is niet maar één karakter waarmee je jezelf kan identificeren en er is geen hokje waar je precies in past.


Dharma Games hoopt hiermee kinderen op jonge leeftijd, die genoeg sociale druk ervaren, gerust te stellen over hun eigen karaktereigenschappen. Zij kunnen inspiratie putten uit verhalen, eigenschappen van karakters; de sociaal wenselijke, maar ook de moeilijk accepteerbare.


De keuze voor spellen, zoals puzzels en memory, is zodat kinderen sneller gewend raken aan de personages, in een informele setting, zonder de druk van het moeten leren.

De kinderen leren, door te doen, vanzelf over de eigenschappen van de personages, en dus de eigenschappen in zichzelf.


De spellen, maar ook de kalenders, boeken en andere accessoires, helpen ouders ook het gesprek aan te gaan met hun kind over gebeurtenissen, gevoelens en handelingen.


Alle producten worden zelf ontwikkeld en geproduceerd binnen de EU. Regelmatig worden er nieuwe personages toegevoegd of bestaande personages uitgelicht, door middel van nieuwe producten. Op deze manier wordt consistentie ontwikkeld van een karakter bij het kind.


Dharma Games wordt reeds geïmplementeerd als lesmateriaal op scholen, kinderopvangcentra en mandirs (Hindoetempels).